Română
English
Prima Despe APEL Contacte
Căutare
 
PrimaComunicate de presaCOMUNICAT DE PRESĂ
COMUNICAT DE PRESĂ
09.08.2010

Asociaţia Presei Electronice din Moldova (APEL) aînceput monitorizarea spaţiului de emisie al  IPNA Compania Teleradio-Moldova şi al IPRACompania Teleradio-Găgăuzia în care este abordată tematica Referendumuluiconstituţional din 5 septembrie 2010. Acţiunea se desfăşoară în cadrul unuiproiect al APEL, sprijinit de Fundaţia Soros-Moldova.

Potrivit Anetei Gonţa, coordonatoare a proiectului,metodologia monitorizării, elaborată de experţii APEL, permite o analiză amplă şiaprofundată a modului în care este reflectat un eveniment de interes socialmajor şi măsura în care cei doi radiodifuzori publici răspund rigorilor impusede normele legale şi profesionale.

Monitorizarea cuprinde perioada 5 august - 5septembrie 2010, iar rezultatele ei vor fi făcute publice la câteva zile dupăscrutin.

Anterior APEL a monitorizat activitatearadiodifuzorilor publici în campaniile electorale pentru alegeri parlamentare dinanii 2005 şi 2009. Atunci rezultatele monitorizărilor indicau practicarea decătre cei doi radiodifuzori a partizanatului politic.

Actuala acţiune este parte a proiectului „Monitorizareareflectării de către IPNA Compania Teleradio-Moldova şi IPRA CompaniaTeleradio-Găgăuzia a evenimentelor de interes social major (Referendumulconstituţional, alegeri parlamentare/prezidenţiale, alegerea başcanului UTAGagauz Yeri) în perioadele pre-electorale, electorale şi post-electorale”,prevăzut pentru o perioadă de 6 luni.

APEL efectuează monitorizarea în cadrul CoaliţieiCivice pentru Alegeri Libere şi Corecte.

 

Asociaţia Presei Electronice

 

Rău Satisfăcător Mediu Bun Excelent
(1)
Comentarii (0) Adaugă comentarii
Nume:
Comentariu:
 
PrimaComunicate de presaCOMUNICAT DE PRESĂ
 
 
Sus
Activităţi  |  Comunicate  |  Cercetari  |  Documente  |  Legislatie  |  Referinţe utile
Vizitatori : 381996
(+373 22) 204-766,(+373 22) 21-12-54
 
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions
Creat de Trimaran