Română
English
Prima Despe APEL Contacte
Căutare
 
PrimaComunicate de presaCOMUNICAT DE PRESĂ
COMUNICAT DE PRESĂ
19.05.2011

 Proiectul Codului audiovizualului elaborat sub egida Asociaţiei Presei Electronice APEL, prezentat recent într-o conferinţă de presă şi depus la comisia parlamentară de specialitate, a fost tradus în limba engleză şi transmis pentru o analiză preliminară unor experţi europeni.  

Elaborarea proiectului a fost decisă în cadrul seminarilor teoretico-practice, conferinţelor naţionale, meselor rotunde, simpozioanelor, audierilor publice etc, desfăşurate în perioada 2006 – 2010, cu participarea autorităţilor, reprezentanţilor societăţii civile, experţilor europeni. Parte dintre acţiuni au fost organizate de către Diviziunea Media a Consiliului Europei, Misiunea OSCE în Moldova, Comisia parlamentară de specialitate, Consiliul Coordonator al Audiovizualului, Consiliul de Observatori al IPNA Compania „Teleradio-Moldova”, organizaţii neguvernamentale.

Scopul major urmărit de autorii proiectului este asigurarea unui cadru juridic funcţional de dezvoltare a domeniului audiovizualului în ţară pe principii realmente democratice. Autorii consideră că proiectul de cod elimină ambiguităţile existente în legislaţia actuală şi o completează cu noi prevederi, menite s-o ajusteze la rigorile normelor europene din domeniul audiovizualului. Astfel, este introdus un nou mecanism de finanţare a autorităţii de reglementare şi a radiodifuzorilor publici; este stipulată o nouă modalitate de desemnare şi de funcţionare a Consiliului Audiovizualului, a Consiliului de Supraveghere a radiodifuzorului public şi a Comitetului managerial al radiodifuzorului public; sunt introduse noi noţiuni şi noi prevederi care să reglementeze dezvoltarea audiovizualului, în general, şi a pieţei de publicitate, în particular, în era digitalizării; sunt prevăzute măsuri de prevenire a monopolizării spaţiului informaţional; este introdus un nou capitol cu referire la activitatea radiodifuzorilor comunitari etc.

Autorii proiectului sunt dispuşi să coopereze cu toate părţile interesate, în special, cu membrii comisiei parlamentare de specialitate, pentru perfecţionarea cadrului juridic ce-ar asigura dezvoltarea domeniului audiovizualului în beneficiul întregii societăţi.

Proiectul Codului audiovizualului a fost elaborat cu sprijinul Programului Mass-Media al Fundaţiei Soros-Moldova.

Textul proiectului, în limbile română şi engleză, poate fi accesat pe site-urile www.apel.md şi www.soros.md

 

                                                                                              Asociaţia Presei Electronice APEL

Rău Satisfăcător Mediu Bun Excelent
(5)
Comentarii (0) Adaugă comentarii
Nume:
Comentariu:
 
PrimaComunicate de presaCOMUNICAT DE PRESĂ
 
 
Sus
Activităţi  |  Comunicate  |  Cercetari  |  Documente  |  Legislatie  |  Referinţe utile
Vizitatori : 386482
(+373 22) 204-766,(+373 22) 21-12-54
 
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions
Creat de Trimaran