Română
English
Prima Despe APEL Contacte
Căutare
 
PrimaComunicate de presaCOMUNICAT DE PRESĂ
COMUNICAT DE PRESĂ
17.10.2011

În perioada 25-26 octombrie 2011, Asociaţia Presei Electronice APEL organizează prima dezbatere publică a unui nou proiect de Cod al audiovizualului.

Proiectul, elaborat sub egida APEL, a fost finalizat în luna mai şi a suscitat un interes viu din partea Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene „Susţinerea Democraţiei în Moldova”, OSCE şi Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (UERT) care, din proprie iniţiativă, au făcut expertize şi le-au oferit grupului de lucru. Expertizele şi conţinutul pe capitole al proiectului de Cod vor fi prezentate în cadrul dezbaterii publice.

Proiectul noului Cod conţine noţiuni suplimentare şi prevederi inedite referitoare, în particular, la comunicarea audiovizuală comercială, la regimul de proprietate în audiovizual, la mecanisme de funcţionare a autorităţii de reglementare a domeniului, la finanţarea serviciului public de radio şi televiziune, la radiodifuzorii comunitari etc. Aceste prevederi necesită dezbateri aprofundate care să genereze sugestii şi propuneri pe măsură să confere documentului funcţionalitatea scontată.

Autorii proiectului intenţionează să colecteze toate propunerile de îmbunătăţire a cadrului juridic naţional de reglementare a domeniului audiovizualului care, luate în calcul, ar contribui la ajustarea viitorului Cod la standardele europene.

Dezbaterea publică va avea loc în Sala de Conferinţe a hotelului Jolly Alon din capitală, cu începere, în prima zi, de la ora 10.00.

Proiectul de Cod şi expertizele lui pot fi accesate pe site-ul: www.apel.md.

Proiectul Codului audiovizualului a fost elaborat de un grup de lucru format din experţi în drept şi în audiovizual cu sprijinul Programului Mass-media al Fundaţiei Soros-Moldova.


Asociaţia Presei Electronice

Rău Satisfăcător Mediu Bun Excelent
(5)
Comentarii (0) Adaugă comentarii
Nume:
Comentariu:
 
PrimaComunicate de presaCOMUNICAT DE PRESĂ
 
 
Sus
Activităţi  |  Comunicate  |  Cercetari  |  Documente  |  Legislatie  |  Referinţe utile
Vizitatori : 386481
(+373 22) 204-766,(+373 22) 21-12-54
 
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions
Creat de Trimaran