Reprezentanții Consiliului Audiovizualului și Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte au discutat despre monitorizarea proceselor electorale din acest an

Reprezentanții Consiliului Audiovizualului (CA) au discutat marți, 15 mai a.c., la sediul autorității de reglementare, cu membrii Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte despre monitorizarea proceselor electorale din această toamnă.

Președinta CA, Liliana Vițu, a vorbit despre provocările pe care le-a avut instituția în monitorizarea reflectării alegerilor locale din 2023 la TV și radio, dezvoltarea și aplicarea metodologiilor de monitorizare, precum și pregătirile legate de activitatea de control a furnizorilor care vor reflecta electorala din 2024. S-a mai discutat despre reglementarea serviciilor neliniare, colaborarea și raportarea către Comisia Electorală Centrală în perioada campaniilor și recentele modificări la Codul electoral ce vizează Consiliul Audiovizualului.

Vicepreședinta CA, Aneta Gonța, a menționat instruirile de care au beneficiat angajații instituției și cele planificate pentru scrutinul din acest an, focusate pe sporirea capacităților de analiză de conținut, în special a conținuturilor cu elemente de dezinformare, fapt ce va asigura o mai bună argumentare a deciziilor Consiliului.

Reprezentanții Coaliției s-au arătat deschiși pentru colaborare pe segmentul monitorizării reflectării alegerilor în mass-media. CA a îndemnat societatea civilă să sesizeze autoritatea în privința eventualelor abateri de la legislația audiovizuală cât mai prompt posibil, pentru desfășurarea controalelor în termeni proximi.

Sursa: consiliuaudiovizual.md

Social Media:
Scroll to Top