A fost instituit Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării

Parlamentul a aprobat în ședința sa din 31 iulie curent înființarea Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, o inițiativă legislativă a președintei Rep. Moldova Maia Sandu.

Centrul va avea misiunea de a consolida cooperarea între instituții în lupta împotriva dezinformării, manipulării informațiilor și ingerințelor străine, care prezintă pericol sau pot prejudicia securitatea națională și periclita realizarea intereselor naționale.

Măsurile realizate de Centru, în raport cu alte autorități și mediul privat, vor avea caracter de recomandare. Centrul va avea dreptul să înainteze autorităților publice propuneri de modificare a cadrului normativ, dar și să sesizeze organele de drept în cazul depistării încălcărilor legislației naționale în domeniu.

Noua entitate va fi condusă de un director, numit în funcție de Parlament, la propunerea șefului statului pe un termen de 5 ani, pe bază de concurs public. Totodată, în cadrul Centrului va fi constituit un Consiliu, constituit din 11 membri, desemnați de autoritățile publice și societatea civilă, care va evalua activitatea instituției.

Social Media:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top