Prezentarea studiului „Asigurarea regimului juridic al proprietății, a transparenței proprietății și a finanțării în domeniul audiovizualului”

În zilele de 23 și 24 ianuarie 2023, în incinta Consiliului Audiovizualului din RM a fost prezentat studiul „Asigurarea regimului juridic al proprietății, a transparenței proprietății și a finanțării în domeniul audiovizualului”.

Autorii studiului sunt experții Asociației Presei Electronice Vasile State, Ion Bunduchi și Alexandru Dorogan, precum și expertul internațional Jean-François Furnémont, ex președinte al Platformei europene a autorităților de reglementare EPRA și fost președinte al autorității de reglementare în audiovizual din Belgia.

La prezentarea studiului au participat membri și reprezentanți ai Consiliului Audiovizualului și Consiliului Concurenței din RM. Discuția care a urmat după prezentare, s-a axat pe necesitatea de a dezvolta capacitățile celor două instituții pentru prevenirea și contracararea concentrării proprietății, descurajării practicilor anticoncurențiale și susținerii unui mediu concurențial loial, preluând, în acest scop, cele mai relevante și mai potrivite modele europene.

Elaborarea studiului a fost sprijinită financiar de Ambasada Statelor Unite în Moldova.

Social Media:
Scroll to Top