CA inițiază consultări publice pe marginea proiectelor metodologiilor de monitorizare a pluralismului audiovizual intern și extern

Consiliul Audiovizualului (CA) a lansat consultări publice asupra proiectelor Metodologiilor de monitorizare și evaluare a pluralismului audiovizual intern și extern în Rep. Moldova.

Cele două metodologii sunt importante pentru autoritatea de reglementare, care, aplicându-le, va putea obține mai multe date statistice și indicatori privind, printre altele, mediul concurențial pe piața audiovizuală, diversitatea programelor, accesul și prezența diferitelor tipuri de public la conținuturile audiovizuale, potrivit anunțului plasat pe pagina web a CA.

Termenul de prezentare a propunerilor asupra proiectelor ce pot fi consultate în anexă este 04 septembrie 2023.

Pluralismul media este o condiție fundamentală pentru existența unei democrații și un element-cheie al piețelor media din statele membre ale Uniunii Europene. Existența și aplicarea metodologiilor privind pluralismul extern și intern al mass-mediei apropie astfel țara-candidată Republica Moldova de standardele Uniunii Europene.

Proiectele ambelor metodologii au fost elaborate de experții APEL în cadrul unui Proiect susținut de International Media Support (IMS).

Social Media:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top