Discuții despre lipsa unui program pentru implementarea Concepției naționale pentru dezvoltarea mass-mediei | Ion Bunduchi: „Mai întâi pornim la drum, iar apoi ne gândim unde vrem să ajungem”

La mai bine de patru ani de la votarea în lectură finală a Concepției naționale pentru dezvoltarea mass-mediei din Republica Moldova, care ar trebui să fie un document de referință pentru politicile publice în acest domeniu, autoritățile așa și nu au aprobat un program și plan de acțiuni pentru implementarea Concepției. Liliana Nicolaescu-Onofrei, președinta Comisiei parlamentare responsabile de domeniul mass-media, a declarat în cadrul Forumului Mass-Media, ediția 2022, că programul și planul de acțiuni rămân o prioritate pentru actuala sesiune a Legislativului.

Concepția națională pentru dezvoltarea mass-mediei din Republica Moldova a fost votată încă în iunie 2018. În termen de șase luni de la intrarea în vigoare a Legii privind aprobarea Concepției, autoritățile urmau să elaboreze și să aprobe un program de măsuri pentru implementarea documentului, precum și un plan de acțiuni. Între timp, guvernarea s-a schimbat, iar un program și un plan de acțiuni, care să traseze direcții clare pentru dezvoltarea mass-media, nu au fost aprobate. „Toate acestea s-au întâmplat în Republica Moldova, or în Moldova mai întâi pornim la drum, iar apoi ne gândim unde vrem să ajungem. Adică, mai întâi avem experiențe de tot felul, apoi să ne dăm seama că poate era mai bine să ne gândim care e viziunea noastră comună, ce ne propunem să facem și unde vrem să ajungem. Astfel, înaintarea noastră e în zigzag, dacă nu un pas înainte și doi înapoi”, a subliniat Ion Bunduchi, președintele Consiliului Director al Asociației Presei Electronice.

Vedeți continuarea articolului pe site-ul media-azi.md.

Social Media:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top