Programul național de dezvoltare a mass-mediei pentru anii 2023 – 2026, aprobat de Parlament

Parlamentul a votat în ședința plenară de vineri, 7 iulie, proiectul privind aprobarea Programul național de dezvoltare a mass-mediei pentru anii 2023 – 2026 și a Planului de acțiuni privind implementarea acestuia. Ambele documente au fost elaborate în cadrul grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media coordonat de APEL prin intermediul unui Proiect susținut de International Media Support (IMS).

Proiectele Programului național de dezvoltare a mass-mediei pentru anii 2023 – 2026 și a Planului de acțiuni privind implementarea acestuia au fost elaborate cu scopul de a implementa politici publice coerente în domeniul mass-media, care să fortifice rolul sistemului mediatic în asigurarea dreptului constituțional la informație și în consolidarea unei societăți democratice.

Această inițiativă legislativă are drept obiectiv crearea unui cadru normativ eficient de reglementare a activității mass-mediei, precum și crearea unui cadru juridico-economic care să asigure gestionarea acestui domeniu în condițiile economiei de piață și a concurenței loiale.

Totodată, Planul de acțiuni privind implementarea Programului include un set de măsuri care sunt necesare pentru asigurarea unui cadru propice dezvoltării sustenabile a mass-mediei din Republica Moldova pe principii democratice și europene. Fiecare entitate responsabilă va identifica și va planifica fondurile financiare necesare realizări Planului de acțiuni, atât din surse bugetare proprii, cât și din accesarea asistenței oferite de partenerii de dezvoltare.

Proiectul a fost elaborat pentru a realiza prevederile Legii nr. 67/2018, prin care a fost aprobată Concepția națională de dezvoltare a mass-mediei din Republica Moldova.

Sursa: multimedia.parlament.md

Social Media:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top